1. Hoe werkt dat nou precies..een Visum On Arrival en kom je in aanmerking?

VisumVietnamExpert.nl levert een Visum On Arrival Approval Letter (autorisatie brief). Dit is de goedkoopste en snelste manier voor het verkrijgen van een visum. Een approval letter heb je nodig alvorens je board op het vliegveld vanuit het land vanwaar je vertrekt. Wanneer wij een aanvraag via de website ontvangen, nemen wij contact op met het immigratiekantoor om goedkeuring te vragen voor toegang tot Vietnam. Deze zal worden beoordeeld door het immigratiekantoor, op basis van de paspoortgegevens, waarna de aanvraag officieel geautoriseerd zal worden. Let er hierbij op dat je paspoort nog 6 maanden geldig is na de aankomstdatum in Vietnam en dat je op een van de drie vliegvelden (Ha Noi, Ho Chi Minh City of Da Nang) aankomt. Wanneer je ver gaat reizen dien je altijd aan te kunnen tonen dat je genoeg geld hebt voor een verblijf in een hotel en eten.

De overheid in Vietnam maakt verschil tussen zakelijke reizigers en toeristen. Ga je samenwerken met Vietnamese ondernemingen en/of wil je werken / wonen in Vietnam? Dan kies je voor een Business visum on arrival, uitgebreide toelichting en voorwaarden lees je hier: https://www.visumvietnamexpert.nl/zakelijk-visum-vietnam/.

Via een normale aanvraag op onze website, ontvang je via ons een Visum approval letter via de e-mail binnen 2 werkdagen, deze kost € 13,-. Onderstaand tref je een voorbeeld van een Visum On Arrival Approval Letter. Het kan zijn dat er meerdere reizigers vermeld zullen worden op je Approval Letter. Het is uiteraard ook mogelijk om een privé autorisatie brief te ontvangen, tegen een kleine meerprijs. Dan staan er geen andere namen van reizigers op de Approval Letter. Nadat de aanvraag is goedgekeurd ontvang je van ons een e-mail met de approval letter plus een exit en entry form die iedere reiziger dient in te vullen wanneer hij/zij Vietnam wilt binnentreden. Voor het regelen van deze brief met het immigratiekantoor in Vietnam betaal je ons een service fee. Hierna hoef je niet meer naar Den Haag te rijden naar de ambassade of je paspoort toe te sturen via de post met alle risico’s van dien. Het enige wat je hoeft te doen is in Vietnam bij de immigratiedienst je Visum ophalen, die daar klaarligt op het vliegveld (volg borden landing visa). Deze is 24/7 open, waarbij je 5 min. tot 30 min. moet wachten alvorens deze klaar is. Hier betaal je stempelkosten à $25 in contanten als vergoeding voor de Vietnamese overheid bij een normale aanvraag, 1 month single entree. Hier ontvang je een sticker met stempel in je paspoort. In totaal betaal je via deze methode € 34,- terwijl je via de ambassade in Den Haag € 60,- betaalt voor het regelen van dit visum. Daarom kiest 85% van de Nederlandse reizigers voor de online methode.

Voorbeeld Visum Approval Letter

1a. Wat is een e-visum en wat zijn de verschillen met een Visa on Arrival?

Het e-visum voor Vietnam is voor Nederlanders geïntroduceerd per 1 Jan 2018. Sinds begin 2019 kunnen ook Belgische reizigers gebruikmaken van het e-visum. Dit electronisch visum is beschikbaar voor reizigers voor maximaal 30 dagen  (single entry) naar Vietnam willen afreizen. Je ontvangt het officiële visum per e-mail binnen 4 werkdagen. In Vietnam hoef je geen stempel op te halen en kun je direct door naar de douane op vertoon van het e-visum en paspoort. Je kunt altijd later aankomen dan de opgegeven datum, echter nooit eerder. Het voordeel van dit visum is dat je ook via land of zee kunt arriveren in Vietnam. Daarnaast hoef je niet ter plaatse nog de stempel op te halen bij aankomst. Qua prijs is deze optie duurder: een VOA kost € 34 (all in), het E-visum kost €39. Daarnaast hebben we een foto nodig en een kopie van het paspoort, iets wat bij een VOA niet nodig is behalve wat essentiële informatie. Wij zetten deze gegevens door naar de immigratiedienst in Vietnam en bewaren de gegevens maximaal 3 maanden na ontvangst.

2. Uit welke verschillende soorten Visa On Arrival kun je kiezen?

Een Visum On Arrival kun je het beste 1 à 2 weken regelen voor je gaat vertrekken. Dit voorkomt stress en zorgt ervoor dat je het niet op het laatste moment kunt vergeten. De overheid in Vietnam maakt verschil tussen zakelijke reizigers en toeristen.

 1. Toerist of Business 1 of 3 maanden Single Entry -> Je kunt Vietnam maar eenmaal binnenkomen en verlaten. Dit visum is 1 maand of 87 dagen geldig.
 2. Toerist of Business 1 of 3 maanden Multiple Entry -> Je kunt Vietnam onbeperkt in- en uitgaan gedurende de tijd dat het visum geldig is. Dit visum is 1 maand of 87 dagen geldig. Wanneer je gaat reizen naar Cambodja, Laos en je wilt weer terug naar Vietnam, kies dan altijd voor Multiple Entry. De stempelkosten betaal je eenmalig bij de eerste keer binnenkomen op het vliegveld in Vietnam. Je dient alleen de eerste maal binnen te treden per vliegtuig. Daarna kun je vanuit Cambodja bijvoorbeeld ook per bus of trein terug naar Vietnam. Je kunt met dit visum ook 3 maanden wonen en werken in Vietnam.
 3. Business 6 maanden of 12 maanden multiple entry – Indien je langer dan 3 maanden wilt wonen / werken in Vietnam, dien je eerst goed de voorwaarden door te lezen op deze pagina of dit visum dan toereikend is. Wanneer je regelmatig moet afreizen naar Vietnam voor zakelijke doeleinden is dit ideaal.

Voor een visum die 1 maand geldig is heb je bijvoorbeeld het recht om van 5 juli 00.00 uur tot 5 augustus 23.59 uur aanwezig te zijn in Vietnam. Twijfel je of dat haalbaar is, of dat je wellicht toch langer wilt verblijven in Vietnam? Kies dan voor een 3 maanden visum.

De volgende nationaliteiten heb je geen visum nodig:

 1. Tot 14 dagen -> Cambodja
 2. Tot 15 dagen -> Frankrijk, Duitsland, Engeland, Italië, Spanje, Japan, Zuid Korea, Zweden, Noorwegen, Denemarken, Finland, Rusland.
 3. Tot 21 dagen -> Philipijnen
 4. Tot 30 dagen -> Thailand, Maleisië, Singapore, Indonesië, Myanmar, Brunei, Laos

Heb je een vakantie of zakenreis gepland die langer duurt dan bovenstaand termijn, dan heb je altijd een visum nodig om Vietnam binnen te treden. Nederlandse en Belgische nationaliteiten hebben altijd een visum nodig.

 

3. Dienen we voor onze kinderen ook een Visum on Arrival aan te vragen?

De regels voor het aanvragen voor een visum voor kinderen zijn hetzelfde als bij volwassenen, mits het kind een eigen paspoort heeft. Kinderen die in het paspoort staan bij hun ouders, daar dient wel een Approval Letter voor aangevraagd te worden. Maar hiervoor hoeven geen stempelkosten betaald te worden bij het immigratiekantoor op het vliegveld. De ouders dienen de aanvraag in namens hun kind.

4. Ik heb een Vietnamees paspoort, dien ik een Visum Approval Letter aan te vragen?

Volgens de officiële overheidsregels mogen reizigers met een Vietnamees paspoort, die buiten Vietnam wonen zonder de aankoop van een visum Vietnam binnentreden. Let er wel op dat je via de Ambassade een aantal officiële documenten dient aan te leveren. Je ontvangt uiteindelijk een Visa Exemption Document die je moet overleggen voor vertrek en bij aankomst. Visumvietnamexpert.nl kan deze helaas niet leveren. Mocht je in bezit zijn van een Vietnamees paspoort en weinig tijd hebben om een Visa Exemption Document te regelen. Dan kun je volgens de normale procedure een Visum Approval Letter aanvragen en alsnog met een visum Vietnam binnentreden. Dat is de snelste manier van verwerking.

5. Welke prijzen en levertijden heeft VisumVietnamExpert.nl?

6. Belangrijk: Wat dien ik mee te nemen qua documenten voor het Visum in Vietnam?

Voor de zekerheid kun je in onderstaand lijstje nogmaals nagaan wat mee te nemen naar Vietnam voor het ophalen van je Visum:

 1. Uitgeprinte visumautorisatiebrief die je via de e-mail hebt ontvangen (print alle pagina’s uit)
 2. Ingevuld formulier Entry & Exit formulier (2 pagina’s) met 1 pasfoto erop gelijmd of geniet. 1 formulier per persoon is voldoende
  (Afmeting pasfoto voorkeur 3×4, 3.5×4.5 of 4×6 cm. Zwart/wit en kleur zijn beide toegestaan). Dit formulier ontvang je bij levering van het visa.
 3. Paspoort minimaal 6 maanden langer geldig dan de aankomstdatum in Vietnam
 4. Paspoort een lege pagina waarop het visum geplakt kan worden
 5. Contante Amerikaanse dollars of Vietnamese Dong voor het betalen van de stempelkosten

Voor zowel zakelijke reizigers als toeristen gelden dezelfde voorwaarden.

7. Kan ik reizen zonder Visum Approval Letter?

Nee, helaas dat kan niet. Je dient een kopie mee te nemen in je handbagage en bewaart deze samen met je paspoort en foto’s om te laten zien bij zowel het inchecken in het land van vertrek als zowel de aankomst in Vietnam bij het immigratiekantoor. Mocht je deze onderweg kwijt zijn geraakt of vergeten zijn, neem dan met spoed contact met ons op. 

8. Wat als mijn vlucht wordt aangepast of ik arriveer op een ander vliegveld?

Dat is geen probleem wanneer je maar per vliegtuig arriveert op een van de volgende vliegvelden: Tan Son Nhat (in Ho Chi Minh City); Noi Bai (in Hanoi) and Da Nang (in Da Nang). Op elk van deze genoemde vliegvelden kun je het visum ophalen en daarmee de stempel die je in het paspoort zult ontvangen. Vergeet niet de stempelkosten in dollars of VND mee te nemen.

Zorg ervoor dat je niet eerder zult landen dan de datum die op je visum staat, anders kun je daar problemen mee krijgen. Wanneer je eerder of later vertrekt dan de opgegeven datum is dat geen probleem, mits dit is binnen de 1 maand of 87 dagen (afhankelijk van je keuze). Je mag Vietnam ook verlaten per boot of trein. Zolang je maar aankomt op een van bovenstaande vliegvelden.

9. Hoe vul ik het Entry & Exit form in (M3) in?

Hoe vul je het entry and exit form in? Dit formulier is in het Engels, probeer ook zoveel mogelijk in het Engels te noteren.
1 – Name and surname: Je gehele voor en achternaam zoals aangegeven op je paspoort in hoofdletters
2 – Sex: male or female (man of vrouw)Date of birth: schrijf neer als -> dd/mm/yyyy
3 – Date of birth: schrijf neer als -> dd/mm/yyyy
4 – Place of birth: Schrijf zowel je geboorteplaats als land bij dit vakje
5 – Nationality of Birth: Schrijf beide nationaliteiten op indien aanwezig. Eg: United States/ United Kingdom (niet American or British)
6 – Current Nationality: Noteer de huidige Nationaliteit
7 – Religion: Noteer je geloofsovertuiging. Indien geen geloofsovertuiging vul in “NONE”.
8 – Occupation: Noteer je beroep of laat het open (niet verplicht)
9 – Employer / business address: Noteer je werkgever + adres of laat het open (niet verplicht)
10 – Present residential address: Dit is het huisadres waar je momenteel verblijft in Nederland
11 – Family members: Noteer de naam, geslacht, geboortedatum en adres van iemand in Nederland die achterblijft waar contact mee opgenomen kan worden in het geval van nood.
12 – Passport number: Noteer het paspoort nummer, Issuing Authority (paspoort uitgegeven door) en expiry date (geldigheid paspoort tot).
13 – Fill in arrival date of previous entry Vietnam: Noteer je eerdere verblijf in Vietnam, wanneer van toepassing.
14 – Intended date of entry: Noteer je geplande aankomstdatum in Vietnam en verblijfsduur wanneer deze bekend is.
15 – Purpose of entry: Noteer het doel van je bezoek aan Vietnam zoals tourism/ business/ study/ work/ other
16 – Intended temporary residential address in Vietnam (if any): Noteer je verblijfadres in Vietnam indien bekend.
17 – Hosting organization/individual in Vietnam (if any): Noteer de naam en adres van de reisorganisatie, indien van toepassing.
18 – Children accompanying under the 14 included in your passport (if any): Vul de volledige naam, geboortedatum en relatie (son, daughter) in.
19 – Applying for a visa: Noteer of je een single of multiple entry visa hebt en van wanneer tot wanneer je verblijft. Dit moet overeenkomen met je visum aanvraag.
20 – Other requests (if any): Noteer hier je vragen indien die er zijn.
“Done at”: Kies op welke vliegveld je aankomt: Ha Noi (HAN Airport), H0 Chi Minh City (SGN Airport), Danang (DAN Airport) of Nha trang (CXR Airport).
“On”: Noteer de datum van aankomst.

Hoeveel exemplaren van dit formulier zijn nodig om mee te nemen?
1 exemplaar

Neem voor de zekerheid twee pasfoto’s mee, soms vraagt men er maar 1 maar dat hangt af van de immigratie officer.

10. Ik reis met meerdere personen, dien ik voor iedereen een visum aan te vragen?

Ja, voor iedere persoon in het reisgezelschap moet apart een visum voor Vietnam worden aangevraagd. Dit geldt zowel voor kinderen met een eigen paspoort evenals voor volwassenen.

11. Hoe veilig is VisumVietnamExpert.nl en wat gebeurt er met mijn persoonsgegevens?

VisumVietnamExpert.nl gebruikt de persoonsgegevens alleen om de aanvraag voor de visum approval letter te kunnen doen. Wij zullen de gegevens op geen enkele manier verkopen aan derden of voor commerciële doeleinden gebruiken. Je kunt uiteraard altijd contact met ons opnemen met het verzoek om de gegevens te verwijderen. Let er wel op dat je een privé autorisatiebrief aan kunt vragen voor een meerprijs van 2,50€ als je niet wilt dat je naam gecombineerd wordt met anderen. Dit is namelijk standaard werkwijze in Vietnam. Deze optie wordt aangeboden op de betaalpagina.

Wanneer de betaalpoging is mislukt of wanneer de betaling wordt geannuleerd bewaren wij de gegevens nog maximaal 72 uur. Na levering van je visum approval letter worden de gegevens versleuteld bewaard op een omgeving die niet via internet te bereiken is. De paspoortgegevens (geboortedatum, documentnummer, afgiftedatum en afloopdatum) worden verwijderd een jaar na afgiftedatum. Op deze manier voldoen wij aan alle wettelijke eisen die aan onze administratie worden gesteld.

Via onze website betaal je veilig met een betaalmiddel naar keuze. De mogelijkheden zijn ruim, je kunt er zelfs voor kiezen om achteraf te betalen.
Mocht je vragen hebben over de beveiliging van onze website neem dan gerust contact met ons op.

12. Wat moet ik doen als mijn visum aanvraag wordt afgewezen?

Wij storten het aankoopbedrag terug wanneer de aanvraag wordt afgewezen. Je kunt dan wellicht via de ambassade contact opnemen in Den Haag voor de reden van afwijzing. Zorg in ieder geval dat alle gegevens goed worden overgenomen van je paspoort.

13. Hoe werkt de niet goed, geld terug garantie?

VisumVietnamExpert.nl streeft naar een uitstekende tevredenheid bij haar klanten. Mocht je onverhoopt niet tevreden zijn over onze service dan vernemen we dat graag. Wellicht zijn er buitengewone omstandigheden of andere oorzaken waardoor je gebruik wilt maken van deze service. Wanneer het visum is afgewezen zullen we het bedrag altijd restitueren. Voor uitgebreide voorwaarden en informatie klik hier

14. Kan ik eerder of later aankomen dan op mijn approval letter staat aangegeven?

Je kunt niet eerder aankomen dan de startdatum van je Visum Approval Letter. Wel later, dat is geen probleem. Is er een kans dat je vlucht naar voren wordt geplaatst? Laat de Visum Approval Letter dan voor de zekerheid een of twee dagen eerder ingaan. Let wel op de einddatum van deze aanvraag. Indien je een aanvraag doet voor 1 maand, dien je Vietnam ook binnen deze maand te verlaten of dit te verlengen bij een plaatselijk visum kantoor.

15. Kan ik een factuur krijgen van de betaling?

Dat is geen enkel probleem. Je kunt ons een e-mail sturen op info@visumvietnamexpert.nl met het aanvraagnummer of het e-mail adres waarmee de aanvraag is gedaan. Wij zorgen er dan voor dat je de factuur voor het visum ontvangt.

16. Klachten regeling via Webwinkelkeur

Klachtenregeling

Indien er een klacht is zijn er ook onafhankelijke partijen die zich daarover kunnen ontfermen. Dat wordt geregeld vanuit ons keurmerk Webwinkelkeur. Hieronder tref je de regeling:
1. De ondernemer beschikt over een voldoende bekend gemaakte klachtenprocedure en behandelt de klacht overeenkomstig deze klachtenprocedure.
2. Klachten over de uitvoering van de overeenkomst moeten binnen 7 dagen volledig en duidelijk omschreven worden ingediend bij de ondernemer.
3. Bij de ondernemer ingediende klachten worden binnen een termijn van 14 dagen gerekend vanaf de datum van ontvangst beantwoord. Als een klacht een voorzienbaar langere verwerkingstijd vraagt, wordt door de ondernemer binnen de termijn van 14 dagen geantwoord met een bericht van ontvangst en een indicatie wanneer de consument een meer uitvoerig antwoord kan verwachten.
4. Indien de klacht niet in onderling overleg kan worden opgelost ontstaat een geschil dat vatbaar is voor de geschillenregeling.
5. Bij klachten dient een consument zich allereerst te wenden tot de ondernemer. Bij klachten die niet in onderling overleg opgelost kunnen worden dient de consument zich te wenden tot Stichting WebwinkelKeur (www.webwinkelkeur.nl), deze zal gratis bemiddelen. Mocht er dan nog niet tot een oplossing gekomen worden, heeft de consument de mogelijkheid om zijn klacht door Stichting GeschilOnline (www.geschilonline.com) te laten behandelen, de uitspraak hiervan is bindend en zowel ondernemer als consument stemmen in met deze bindende uitspraak. Aan het voorleggen van een geschil aan deze geschillencommissie zijn kosten verbonden die door de consument betaalt dienen te worden aan de betreffende commissie. Tevens is het mogelijk om klachten aan te melden via het Europees ODR platform (http://ec.europa.eu/odr).
6. Een klacht schort de verplichtingen van de ondernemer niet op, tenzij de ondernemer schriftelijk anders aangeeft.
7. Indien een klacht gegrond wordt bevonden door de ondernemer, zal de ondernemer naar haar keuze of de geleverde producten kosteloos vervangen.